grrrrrrr...pazite se grizem i grebem...grrrrrrrrrr
D o b r o d o š l i u džunglu
Brojač posjeta
171825
Zanimljive izjave

Jesi li prije mene s nekim hodala?" "Nisam. Svi su imali auto."

"Zasto su muskarci kao snjezna oluja?" "Nikad ne znas kad dodju, koliko
centimetara ce donijeti i koliko dugo ce trajati"

"Sto imaju zajednickog muskarci i oblaci?" "Kad se presele na drugo mjesto
ostane lijep dan!"

"Sto je rekao Bog kad je napravio muskarca?" "Znam napraviti i boljih stvari."

"Sto je rekao Bog kad je napravio muskarca?" "Pokusat cu jos jednom."

"Zasto puno muskaraca ima noge na O?" "Jer su obicno manje vazne stvari u
zagradi"

"Sto imaju zajednickog pivska boca i muskarci?" "Od grla prema gore su prazni."

"Postoji li netko tko moze obaviti posao 5 muskaraca?" "Zena!"

"Kakva je razlika izmedju birtije i G-tocke?" "Birtiju muskarci nadju vrlo
lako ...."

"Sto je to - biseksualni muskarac?" "To je muskarac koji bi, a ne moze."

"Zasto babice novorodjene bebe udaraju po guzi?" "Da onima koje su inteligentne odpadne pisa..."

"Kako muskarci razvrstavaju svoje rublje?" "Na dvije hrpe: 1. Prljavo 2.
Prljavo, ali jos upotrebljivo."

"Ja nisam muskarac za jednu noc! Ja se umorim poslije 2 sata!"

"Kako muskarci rade gimnastiku na plazi?" "Uvuku stomak unutra svaki put
kad vide zensku u bikiniju."

"Zasto muskarci vole o zeniti djevicu?" "Zato sto ne vole kritike."

"Kako muskarci pokazuju brigu za buducnost?" "Umjesto jedne kupe dvije
gajbe pive."

"Zasto muskarci imaju veliki stomak od ispijanja piva?" "Zato da alat koji
ne upotrebljavaju stoji pod krovom."


...da nije nasla muskarca zena bi pripitomila neku drugu zivotinju!!!

jjj
Nema zapisa.
dobrodošli-
moja playlista-uživajte!
 
www.tigresscro.com
obavezno pogledajte na http://www.tigresscro.com/
 Image and video hosting by TinyPic
Blog
ponedjeljak, kolovoz 27, 2007

Postoji 36 različitih rasa divljih mačaka, 1996 godine donesena je konačna podjela unutar vrsta. Po novoj podjeli grupe Felis i Pantera podjeljene su u 18 podvrsta (13 u Felis grupi, 4 u Pantera grupi i 1 u Acinonychinae grupi). Većina se podvrsta sastoji pokraj genetskog također i od mjesta življenja.

Pored te podjele postoje još i neke mačke koje su ovdje uvrštene ali još nisu službeno klasificirane jer jednostavno postoji premalo podataka o njima.

VRSTE DIVLJIH MAČAKA :


Afrička zlatna mačka (Profelis aurata)
Andska planinska mačka (Oreailurus jacobita)
Azijska zlatna mačka (Catopuma temminckii)
Crno nožna mačka (Felis nigripes)
Ris (Lynx rufus)
Borneo mačka (Catopuma badia)
Kanadski ris (Lynx canadiensis)
Caracal (Caracal caracal)
Gepard (Acinonyx jubatus)
Kineska planinska mačka (Felis bieti)
Leopard oblak (Neofelis nebulosa)
Coguar (Puma concolor)
Euroazijski ris (Lynx lynx)
Mačka ribič (Prionailurus viverrinus)
Ravnoglava mačka (Prionailurus planiceps)
Geoffrijeva mačka (Oncifelis geoffroyi)
Iberijski ris (Lynx pardinus)
Jaguar (Pantera onca)
Jaguarundi (Herpailurus yagouarundi)
Prašumska mačka (Felis chaus)
Kodkod (Oncifelis guigna)
Leopard (Panthera pardus)
Leopard mačka (Prionailurus bengalensis)
Lav (Panthera leo)
Mramorna mačka (Pardofelis marmorata)
Margay (Leopardus wiedii)
Ocelot (Leopardus pardalis)
Oncilla (Leopardus tigrinus)
Pampa mačka (Oncifelis colocolo)
Pallas mačka (Otocolobus manul)
Pjegava mačka (Prionailurus rubiginosus)
Serval (Lepitailurus serval)
Pješčana mačka (Felis margarita)
Snježni leopard (Unica unica)
Tigar (Panthera tigris)
Divlja mačka (Felis silvestris)


tigress-cro @ 22:47 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
Moje najdraže knjige

Kirurg-Tess Gerritsen triler..on je ubojica koji pod okriljem noći tiho ulazi u kuće svojih žrtava.Njegove su žrtve žene koje se probude svezane,i za koje život postaje noćna mora...

Jedan od stotinu - Jack Kerly   krimić ...Istražitelj Carson Ryder i njegov partner, policajac Harry Nautilus,pripadnici su policijskog odjela koji istražuje zločine psihopatskih ubojica.
Pojavljuje se serijski ubojica koji na tijelima žrtava ispisuje nerazumljive sintagme...

Linda Howard - Ne plači više   beletristika  Nakon što dvojica napadača otmu šest tjedana starog sina Mille Boone,a nju teško rane,nezin život potpuno se raspada.Deset godina poslije,Milla i dalje traži svog sina i sljedeći tajnu dojavu,vraća se u Mexico te počinje istraživati strašnu sudbinu djece koja su tijekom godina nestala u labirintu dobro organiziranog kruga krijumčara.Snažne osjećaje i rastuče strasti uvjerljivo se isprepliču s napetošću i žestokom akcijom u priči koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.Ne plači više snažno je dijelo u kojem se sudaraju ogromna tuga i opsesija te neizrecivaželja za osvetom.

David Baldacci- 'The Camel Club'

Knjige o ubojstvima američkih predsjednika mogu se podvesti pod dvije kategorije – jedne koje se bave stvarnim atentatima na stvarne predsjednike, kao što su knjige o predsjedniku Lincolnu i Kennedyju i druge u kojima se ubijaju izmišljeni američki predsjednici.

Novi triler Davida Baldaccija The Camel Club - Klub Deva potpada pod ovu drugu kategoriju, eksploatirajući trend teorija zavjere i paranoje koji nailazi na vrlo dobar prijem kod određenog segmenta čitateljstva.

Naslov Baldaccijeva posljednjeg romana Klub deva proizlazi iz imena organizacije četvorice sredovječnih čudaka koji se redovito sastaju kako bi raspravljali o događajima za koje vjeruju da su političke zavjere. Jedan od njih - ujedno i osnivač i bivši specijalac američkih oružanih snaga - čak je promijenio ime u Oliver Stone prema poznatom filmskom redatelju čiji se filmovi prilično često bave nevjerojatnim zavjerama i ne održavaju opće prihvaćene verzije događaja.

Stone, koji sad radi kao čuvar jednog malog groblja, osnovao je Klub deva kako bi njegovi članovi držali na oku ljude na vlasti i dizali halabuku u javnosti kad stvari pođu krivo. Među drugom trojicom članova Kluba deva nalaze se jedan stručnjak za rijetka izdanja knjiga, jedan dizajner korporativnih websajtova i jedan bivši uposlenik vojne obavještajne agencije.

Svaki od njih – kako se čini – ima svoje osobne razloge zašto ne vjeruje saveznoj vladi. Četvorka dolazi na svoje kad jedne noći na jednom od svojih sastanaka bude svjedokom ubojstva uposlenika američke tajne službe Patricka Johnsona na otočiću Roosvelt Island usred rijeke Potomoc u Washingtonu. Osobe koje su ga ubile namjestile su da cijela stvar izgleda kao samoubojstvo. Taj događaj gurne ovu pomalo ćaknutu ekipu u središte zavjere veće od svega onoga što su oni bili u stanju zamisliti. 

Drugi agent tajne službe i usputni znanac Olivera Stonea Alex Ford istražuje smrt ovog kolege. Kako se čini, Johnson je živio daleko iznad svojih mogućnosti i imao je veze u svijetu droga, međutim, Ford ne vjeruje da je u pitanju samoubojstvo. Klub deva, naravno provodi svoju vlastitu istragu, i ubrzo shvate da su se zatekli u najvećoj mogućoj zavjeri koja bi mogla imati utjecaja na globalnu političku scenu. I oni i agent Ford nailaze na mnoštvo prepreka dok kako se čini i druge vladine agencije istražuju ovo ubojstvo.

Kao da to nije dosta, Baldacci uvodi i nekoliko pod-radnji, od kojih je možda najznačajniji plan skupine islamskih ekstremista koji namjeravaju izvesti teroristički napad, u što je uključen i predsjednik Sjedinjenih Država. Veći dio ovog političkog trilera relevantan je za Ameriku poslije 11. rujna. Savezni istražni ured FBI, Središnja obavještajna agencija CIA, Nacionalna sigurnosna agencija NSA i druge vladine službe primorane su na razmjenu informacija, međutim, u ovom romanu su unutrašnje borbe, zavist i skrivanje svojih tajni još uvijek vrlo česta pojava među tim agencijama. Te su agencije u Klubu deva uključene u ilegalne aktivnosti, a rat u Iraku još uvije traje, dok su Amerikanci podijeljeni po tom pitanju. 

Zaplet se vodi na tri naoko neovisna kolosijeka, a likovi i radnja počinju se ispreplitati tek u drugom dijelu knjige. U prva tri poglavlja čitatelj upoznaje tri niza različitih likova i nije mu uvijek lako razlučiti koji lik pripada kojem sloju radnje. Neki kritičar također zamjeraju Baldacciju da kroz dijaloge svojih likova odviše eksponira svoja ultra liberalna politička stajališta.

Međutim, unatoč tomu, ovom autoru brojnih trilera – od kojih je čak deset došlo na prvo mjesto popisa najprodavanijih knjiga New York Timesa – većina kritičara priznaje da je majstor krimića, a da će zaključak i kraj romana Klub deva ostaviti potencijalnog čitatelja bez daha. Kao i druge Baldaccijeve knjige i ovu je objavila izdavačka kuća Warner Books.

 'Sakupljači', Davida Baldaccija

baldacci-collectors-150U novom romanu Davida Baldaccija "Sakupljači" – "The Collectors" –, ponovno se pojavljuju četiri sredovječna čudaka, koji se povremeno sastaju i razglabaju teorije političke zavjere, predstavljeni u prošlogodišnjem Baldaccijevom romanu "Klub deva". Četiri člana Kluba deva pokušavaju ponovno rasvijetliti jedno ubojstvo na 'visokoj razini'.

U "Klubu deva" ubijen je bio izmišljeni američki predsjednik, u "Sakupljačima", između ostalih, predsjedatelj Zastupničkog doma. Uz njega na samom početku pogiba i direktor Odjela za rijetke knjige i specijalne zbirke Kongresne knjižnice, kojeg bivši agent CIA-je i član Kluba deva pronalazi u knjižničnom sefu gdje bi trebao biti zaštićen.

Međutim, uz politički zaplet, u svom novom romanu Baldacci isprepliće i paralelnu radnju koja se naoko bavi običnim kriminalom – zavodljiva prevarantica Annabele pomno planira operaciju prijevare korisnika bankomata u jednoj kockarnici u Atlantic Cityju.

david-baldacci-150
David Baldacci
Još jednom Baldacci je napisao triler u kojem je briljantno stvorio fascinantne likove i iskompilirao politička ubojstva s vrhunskom financijskom intrigom. Autor kaže kako su članovi Kluba deva atipični junaci trilera, kojima inače dominiraju mladi, atraktivni i fizički spremni likovi: "Oni nemaju mnogo toga što ide u njihovu korist osim iskustva i možda stvari koje su usput naučili. Sviđa mi se ideja da iskustvo nadmašuje mladost. Oni su mi poslužili kao sredstvo da tu ideju eksponiram."

Međutim, iako njegovi anti-junaci možda nisu tipični za političke trilere, mnogi drugi elementi ovog žanra su na svom mjestu, a ponajprije napeta radnja koja čitatelja drži u neizvjesnosti do samoga kraja. Unatoč općeg laganog tona ovog romana, radnja ima neke vrlo ozbiljne aspekte. Posebno bezobziran je glavni negativac Sakupljača, četrdesetogodišnji agent CIA-je Roger Seagraves, koji je premješten na administrativnu dužnosti unutar agencije i koji sve podređuje svojim osobnim dobicima. Sleđujuće metodičan u svojim postupcima, on skuplja suvenir sa svake od svojih žrtava. Kad ga "otkriju" neki moćnici američke vojne industrije, cijela radnja dobiva posve novi aspekt. Seagraves bi lako mogao predstavljati negativni primjer onoga što se događa kad čovjek "obučen za ubijanje" bude povučen na činovnički posao.

David Baldacci svoj lik uspoređuje s igračima američkog nogometa nakon završetka karijere, kojima nedostaje nasilnost tog sporta. Roman započinje svojevrsnim uvodom u ovog negativca: "Roger Seagraves izišao je iz zgrade američkog Capitola nakon jednog zanimljivog sastanka koji je, na sveopće iznenađenje, imao vrlo malo veze s politikom. Te je večeri sjedio u dnevnoj sobi svoje skromne kuće u jednom predgrađu nakon što je donio neke vrlo važne odluke. Morao je nekoga ubiti i taj netko je bio vrlo značajna meta. Umjesto da na to gleda kao na zastrašujući prijedlog, on je to doživljavao kao vrijedan izazov. Sljedećeg jutra odveo se u svoj ured u sjevernoj Virginiji. Sjedeći za radnim stolom u tijesnom natrpanom prostoru, nalik drugima u istom koridoru, u glavi je sastavio ključne dijelove svog zadatka. Seagraves je naposljetku odlučio da će sam obaviti cijeli posao, nespreman da vjeruje nekom drugom. Ubijao je on i prije, mnogo puta zapravo; jedina razlika je u tome što to sad neće biti u ime vlade. Ovaj put to je u potpunosti za njega."

S druge strane, lik Annabelle predstavljen je u znatno dopadljivijim tonovima. Iako je riječ o kradljivici koja preže pred malo čime, Baldacci navede čitatelja da zavoli ovaj lik. Na kraju shvatimo da njezina desetke milijuna dolara vrijedna prevara zapravo predstavlja osvetu vlasniku kockarnice zbog 'grijeha' prema njenoj majci.

Kao i druge Baldaccijeve knjige i ovu je objavila izdavačka kuća Warner Books.

David Baldacci  NEOGRANIČENA MOĆ
ABSOLUTE POWER

Luther Whitney nije od jučer, on je provalnik-gentleman, kriminalac starog kova, i po načinu rada i po odmakloj životnoj dobi i po zatvorskom stažu. On brižno planira svoje pothvate, nikada u tijeku svojih šezdeset šest godina nije pucao iz pištolja, a tri dosadašnje osude garantiraju mu barem dvadeset godina, ako ga ikada opet uhvate.
Zato i nije čudo što Luther Whitney nije otišao na policiju, iako je za vrijeme svoje zadnje provale vidio sve. Vidio je predsjednika SAD-a i ženu njegova najboljeg prijatelja, vidio je ubojstvo na osamljenom imanju, a pogotovo jasno vidio je predsjednikovu tajnu službu i pročelnicu njegova kabineta kako temeljito uklanjaju tragove zločina. Sve tragove!
Hoće li se čovjek koji ima neograničenu moć odreći svog položaja i predati u ruke pravde, ili će upotrijebiti tu moć kako bi prikrio ubojstvo? Luther Witney nije ni trenutka dvojio. Njegova jedina šansa bila je pobjeći što prije, što brže i što dalje!
Neograničena moć, prvi roman mladog washingtonskog pravnika Davida Baldaccija, najavljen kao triler godine, preveden na dvadesetak jezika, otkupljen da postane novi projekt Clinta Eastwooda, za razliku od mnogih drugih literarnih senzacija opravdao je očekivanja.
Pregršt slojevito razrađenih likova stavljenih na tešku moralnu kušnju, osmišljen zaplet u kojem ritam radnje ni jednog trenutka ne posustaje, doveli su ovaj roman na prvo mjesto bestseller lista širom svijeta.
U hrvatskom prijevodu Božice Jakovlev Algoritam predstavlja kako Davida Baldaccija, tako i Marija Jurjevića i njegovu prvu naslovnicu u ovoj ediciji.

David Baldacci
POTPUNI NADZOR
TOTAL CONTROL

 
Sidney Archer vjeruje da je potpuna sreća tu, nadohvat ruke. Njezina je karijera upravo krenula uzlaznom putanjom, njezin suprug Jason završava iznimno odgovoran posao za Triton Global, vodeći svjetski kompjuterski koncern, njezina kćerkica Amy najdivnije je stvorenje na svijetu. Što bi tu uopće moglo poći po zlu?
Uglavnom sve. Jer u jednom danu, njezin cijeli svijet raspast će se na potpuno neobjašnjiv način.
Što je točno Jason radio za Triton Global? Zašto je nestao? Je li uopće živ? Kakve veze s njim ima poginuli (ili možda ubijeni) predsjednik Središnje savezne banke? Zašto njezin poslodavac odjednom nema povjerenja u svoju najbolju djelatnicu? Odgovore na sva ta pitanja volio bi znati i agent FBI-a Lee Sawyer, koji s pravom ima osjećaj da će Sidney uskoro biti u problemima do grla. Jer netko vrlo moćan misli da Sidney zna više nego što odaje, a taj netko očito joj radi o glavi.
Svojim drugim romanom Potpuni nadzor, mladi washingtonski pravnik David Baldacci potvrdio je uspjeh koji mu je donio njegov prvi bestseller Neograničena moć. Poput Johna Grishama, Baldacci je prvenstveno vrstan fabulist, njegovi brižno zamišljeni zapleti snagom nezadržive bujice otplavit će vas sve do posljednje stranice, a pokušaji odlučne i pametne mlade majke u nevolji da vrati život kakav je imala, održavat će vas budnima do dugo u noć.
Potpuni nadzor Davida Baldaccija, u hrvatskom prijevodu Damira Biličića i s ilustracijom Marija Jurjevića, upravo je onakav roman kakav možete očekivati od ovog autora: brz poput metka, zapleten poput klupka, paranoičan do srži. Pravi, punokrvni triler.

Arhiva
« » ruj 2016
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Anketa
Koji su vam lijepši tigrovi?


Anketa
Koji je latinski naziv za sibirskog Tigra?zakonpoljupca

Ovo sam našla na jednom blogu, a po zadnjem pravilu sam vam ga i stavila na blog...

***ZAKON POLJUPCA***

1.poljubac u ruku - prijateljstvo
2.poljubac u obraz - poštovanje
3.poljubac u čelo - čežnja
4.poljubac u rame - pohlepa
5.poljubac u vrat - strast
6.poljubac u usta - ljubav
7.tuče li djevojka mladića - ima ju pravo poljubiti
8.ugasi li djevojka mladiću šibicu - želi biti voljena
9.baci li djevojka mladiću nešto - kazna od 10 pusica
10.prije ljubljenja - zabranjeno pušenje
11.ako se sjedi - djevojka sjedi na koljenu mladića
12.ako se leži - djevojčina glava leži u ruci mladića
13.tapšanje na rastanku-sanjaj me
14.poljubac zatvorenih očiju-iskrena ljubav
15.stisak ruke-želim biti samo s tobom
16.stati na nogu-izjava ljubavi
17.čeprkati po kosi-ne mogu bez tebe
18.nakašljucati se-volim te
19.staviti kažiprst u usta-zagrli me
20.staviti palac u usta - poljubi me
21.igrati se prstenom - sanjala sa te
23.gledati u oči - volim te volim te
24.šaka kao odgovor - da
25.čelo kao odgovor - ne
26.pucketati prstima - danas dobro izgledaš
27.uzme li djevojka nešto mladiću - na raspolaganju
28.grickati usne - ljubomora
29.štipanje - želim ti nešto reći
30.šmrcanje - sastanak u isto vrijeme
31.stati na pete - volim samo tebe
32.tuče li mladić djevojku - želi da bude njegova
33.plaziti jezikom - poljubi me odmah
34.poljubac od 60 pusica - nije dozvoljen
35.lagani poljubac - prijateljstvo
36.prije ljubljenja - gledaj u oči
37.ne smije se iskorištavati - ljubav djevojke
38.djevojku ne pitaj za poljubac - odmah postupaj
39.milovanje tijela djevojke - samo uz dozvolu
40.mladić ima pravo poljubiti - djevojku od 13 godina
41.poljubac jezikom - dozvoljen
42.gleda li mladić djevojku duže od 3 minute - ljubomora
43.puhne li mladić djevojci u lice - želi sex
44.pokloni li djevojka mladiću zakon mladih - ljubav
45.pokloni li mladić djevojci zakon mladih - ljubav
46.tko posjeduje zakon poljupca - daje ga drugima

Index.hr
Nema zapisa.